Toimituksen osoite: Vilhonvuorenkatu 7-9 E 120, 00500 Helsinki. Puhelin: 041-444 9649. Sähköposti: toimitus@arcticfilms.com
  Etusivu | Arkisto | Editointipalvelut | Western extra | Audiovisuaalinen kerronta | Yhteystiedot | Mediakortti


URB04 esittää: hip hop dokumenttielokuvia Andorrassa 31.7.-1.8.


HELSINKI. URB04 esittää 31.7.–1.8. elokuvateatteri Andorrassa  otoksen Rotterdamin Black Soil Film Festivalin elokuvista.  Elokuvien inspiraation lähteinä ovat toimineet DJ:t, MC:t, graffititaiteilijat ja break-tanssijat. Osa filmeistä on hip hop -kentän omaa tuotosta, osa kentän ulkopuolisten elokuvaohjaajien tekemiä. Dokumentit nostavat esille mm. sosiaalisia kysymyksiä ja esittävät rikasta, monikulttuurista hip hopia. Black Soil -elokuvafestivaalin johtaja Sasha Dees esittelee elokuvat jokaisen näytöksen alussa.

Ohjelmistossa mukana:

Ranskalainen dokumentti On n´est pas des marques de velo (ohj. Jean-Pierre Thorn) on kertomus Bouda-nimisestä break-tanssijasta, jonka vanhemmat ovat kotoisin Algeriasta. Dokumentti sisältää break- koreografiapätkiä. Tekijä Farid Berki esiintyy URB04:ssä.
la 31.7. klo 18 (kesto 90 min.)

Dokumentti Battle Sounds käsittelee DJ-taitdetta. Dokumentin ohjaaja on Brooklynista kotoisin oleva John Carluccio. Battle Sounds on hänen ensielokuvansa. Dokumenttiä on esitetty kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.  Dokumentin  ajatus on osoittaa, kuinka DJ:n levynsoitto on yhtä tärkeä osa musiikkimaailmaa kuin vaikka kitaristin tai trumpetistin rooli. .
la 31.7. klo 20 (kesto 67 min.)

Breath Control, the History of Human Beat Box on New Yorkissa asuvan Joey Garfieldin ohjaus.  Dokumentti koostuu haastatteluista, live-esityksistä, arkistojen löydöistä ja animaatiosta, joiden avulla selvitetään hip hop -identiteettiin vahvasti vaikuttaneen lajin tilaa ja taustaa.
su 1.8. klo 18 (kesto 74 min.)

Style Wars (USA) kertoo New Yorkin graffititaiteen kulminaatiopisteestä sekä jopa legendaarisen Rock Steady Crew´n noususta.
su 1.8. klo 20 (kesto 70 + 34 min.)