Toimituksen osoite: Vilhonvuorenkatu 7-9 E 120, 00500 Helsinki. Puhelin: 041-444 9649. Sähköposti: etunimi.sukunimi@arcticfilms.com
  Etusivu | Arkisto | Editointipalvelut| Alexin maailma 1 (12) | Western  extra | Jean-Luc Godard special | Yhteystiedot 

PÄÄKIRJOITUS

Arctic Films -elokuvalehden tarkoituksena on julkaista moderneja kirjoituksia: elokuvateoriasta ja elokuvan historiasta. Pyrkimyksenä on myös kirjoittaa uutuuselokuvista. Kuluneen kevään kohuelokuva The Passion of the Christ on herättänyt keskustelua laajasti. Elokuvan väkivalta on joutunut sensuurin kouriin ja elokuvan esittämiselle on annettu tiukat ikäraja määräykset. Artikkeli The Passion of the Christ - 12 tuntia helvettiä ottaa kantaa Mel Gibsonin ohjaamaan elokuvaan.

Tarkoituksena on huomioida myös tekniikassa tapahtuvia muutoksia jotka vaikuttavat elokuvien tuotantoon, jakeluun ja ihmisten katsomiskokemuksiin. Television puolella digitaaliset tv-kanavat ovat mullistamassa ihmisten katsomistottumuksia. Osansa digi -aikakauden murroksesta ovat saamassa myös vanhat elokuvaklassikot joiden uudelleen julkaisut DVD:llä ovat tuoneet vanhat elokuvaklassikot jälleen uuden sukupolven katsottaviksi. Sergio Leonen kuuluisa dollaritrilogia on herännyt uudestaan henkiin DVD:nä.
    Myös Kotimaista tuotantoa on julkaistu DVD:llä. Mikko Niskasen ohjaama ja käsikirjoittama TV-elokuva, Pihtiputaalla tapahtuneista poliisisurmista on julkaistu DVD versiona. Mikko Niskasesta kertova artikkeli: Kahdeksan surmanluotia, elokuva joka Niskasen täytyi tehdä, paneutuu Niskasen uran alkuvuosiin ja raottaa hieman Kahdeksan surmanluotia -elokuvan valmistusprosessia.

Kansainvälisten elokuvien yhteistuotannoista on tehty AVEKin ja Suomen elokuvasäätiön toimesta selvitys, jossa tutkittiin yhteistuotannon etuja ja haittoja. Hanna Hemilän toimittama kirjanen Karikot ja menestystarinat kansainvälisissä elokuva-alan yhteistuotanto hankkeissa on pohjana Kansainvälisten yhteistuotantojen etuja ja haittoja käsittelevässä artikkelissa


Viihtyisiä lukunautintoja


Päätoimittaja 


Keijo Palosaarikeijo.palosaari@arcticfilms.com