Toimituksen osoite: Vilhonvuorenkatu 7-9 E 120, 00500 Helsinki. Puhelin: 041-444 9649. Sähköposti: etunimi.sukunimi@arcticfilms.com
  Etusivu | Arkisto | Editointipalvelut| Alexin maailma 1 (12) | Western  extra | Jean-Luc Godard special | Yhteystiedot 

PÄÄKIRJOITUS

Luettavanasi on uusi verkossa ilmestyvä elokuvalehti. Lehden filosofiana on paneutua syvšllisesti elokuvan sekä elokuvateorian historiaan. Luettavanasi on myös ajankohtaisia uutisjuttuja sekä lyhyitä uutissähkeitä, viimeisimmät uutiset julkaistaan tuoreeltaan.
   Ensimmäisen numeron essee -kirjoituksissa paneudutaan western -elokuvien historiaan: Westerniä on pidetty keskeisenä lajityyppinä amerikkalaisen elokuvan historiassa, mutta western elokuvia tehtiin myös Euroopassa, ja tätä aihetta käsittelee Spagetti westerneistä kertova artikkeli.
   Ensimmäisessä numerossa on mukana myös kertaus audiovisuaalisen kerronnan teoriaa: essee johdattaa lukijansa Platonin Valtio-teoksen 7. kirjan ja Aristoteleen runousopin myötä audiovisuaalisen kerronnan elementteihin.

Historiaa on usein kutsuttu ihmiskunnan muistiksi. Viimeksi kuluneen vuosisadan ajan ihmiskunnalla on ollut myös elokuvallinen muisti. Elokuvan avulla on taltioitu informaatiota ihmisestä ja yhteiskunnasta. Yhteiskunnan lainkäytöstä, rikoksista ja rangaistuksista. Elokuva on ollut väline - taiteenlaji, jonka avulla on voitu valottaa historiaa: fiktiivisyyttä ja todellisuutta sekoittamalla on luotu nautittavia katsomuskokemuksia. - Vaikka voimme helposti tuomita tämän ajan Levottomat (3) ja pinnalliset elokuvat, täyttävät ne juuri hyvin tietyn funktion ajankuvan tallentajina. Mieleen kuitenkin nousee kysymys: mikä vastuu elokuvantekijöillä on yhteiskunnallisina kasvattajina. - Vai onko sitä? On helppo perään kuuluttaa elokuvia jotka sisältäisivät kasvattavia ja moraalisesti kirkasotsaisia teemoja yhteiskunnan epäkohdista, kun samalla kuluttaa väkivalta ja viihde -elokuvia. 


”Filmin todenmukaisuus (ransk. veraisemblance engl.verisimilitude) ei riipu siitä, mikä on totta vaan siitä mikä tuntuu todelta.” 


Viihtyisiä lukunautintoja


Päätoimittaja 

Keijo Palosaarikeijo.palosaari@arcticfilms.com